Advies Dak risico-inventarisatie & evaluatie

Met een Dak RIsicio-Inventarisatie en Evaluatie, vaak afgekort als Dak RI&E, worden de risico’s bij werkzaamheden op hoogte vastgesteld en geevalueerd. Zo weet je welke werkzaamheden veilig uitgevoerd kunnen worden en waar er valgevaren zijn. Het uitvoeren van een RI&E is wettelijk verplicht conform Arbowet artikel 5. Om de mogelijke risico’s juist in te schatten, voert Worksafe Nederland altijd een opname op locatie uit.

EEN DAK RI&E DOOR WORKSAFE

Een Dak RI&E is verplicht conform Arbowet artikel 5

dakveiligheid

Beoordeling risicofactoren

Worksafe is gespecialiseerd in het beoordelen van risicofactoren bij werkzaamheden op hoogte. Bij een opname op locatie brengen wij de aanwezige risicofactoren op uw dak in kaart. Daarbij wordt er gekeken naar de aanwezigheid van technische installaties, hemelwaterafvoeren (HWA’s), airco’s zonnepanelen, bliksemafleiding, etc.

Samenwerking met Technische Dienst

Met hulp van informatie die verstrekt wordt door de TD of beheerder tijdens de opname en de aangeleverde informatie van een locatie inventariseren we de risico’s en gevaren die aanwezig zijn, in verschillende zones van het dak, bij het werken op hoogte.

 

Dit kunnen risico’s zijn die direct bij het betreden van het dak aanwezig zijn, maar ook gevaren bij het uitvoeren van specifieke werkzaamheden. Denk hierbij aan onderhoud aan de dakbedekking, het wassen van de ramen of overige periodiek of incidentele onderhoudswerkzaamheden aan installaties.

arbowet en arbobestluit 3.14 veilig werken op hoogte
marleenscholten

Oplevering Dak RI&E

Wij zetten de aanwezige risicofactoren vervolgens af tegen de mogelijke valgevaren bij de verwachte werkzaamheden. Hieruit volgt een advies per locatie, dakvlak of niveau die toegelicht wordt in de Dak RI&E. Met een eerste concept versie wordt de Dak RI&E besproken en toegelicht. Hierbij kijken we samen of de adviezen aansluiten op de economische en technische haalbaarheid en of de adviezen uit de Dak RI&E aansluit op de praktijksituatie. 

 

Naast de oplevering van de Dak RI&E verzorgen we ook de prijsopgaves van het advies uit de Dak RI&E. wij vragen de offertes bij tenminste 2 fabrikanten op zodat jij een goed vergelijkt hebt in de mogelijke veiligheidssystemen en zorgt Worksafe Nederland voor haar onafhankelijkheid in valbeveiliging.

Meer dan 500 organisaties vertrouwen op de onafhankelijkheid van Worksafe!

Contact

Worksafe Nederland
Plein 1944, Nr. 73
6511 JE Nijmegen
Nederland

Tel: +31(0)24-20 22 070
Email: info@worksafenederland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Worksafe Nederland
Plein 1944, Nr. 73
6511 JE Nijmegen
Nederland

Tel: +31(0)24-20 22 070
Email: info@worksafenederland.nl